JASON ‘35 under 35’ | Joris Teer: Great power rivalry is heating up

Joris Teer is a strategic/ China analyst at the Hague Centre for Strategic Studies (HCSS). His work focuses on geoeconomic issues such as semiconductors, critical raw materials, and supply chains as well as maritime security in the Indo-Pacific. Interview with Joris Teer by David Mendelsohn, for the JASON ’35 under 35′ magazine. Welcome Joris. How […]

Read more
Column Han ten Broeke: ‘Waarom kijken naar Rusland? Let liever op China!’

Het Westen is te veel bezig met olie, gas en het Russische gevaar. Let liever op China en de wereldwijde vraag naar zeldzame mineralen en grondstoffen, betoogt Han ten Broeke in een column voor Tubantia. Want daar draait het om in de 21ste eeuw.

Column Nieuwe Oogst: ‘Voedsel nooit als lokaal vraagstuk zien’

We mogen voedsel nooit als een lokaal vraagstuk zien, schrijft Rob de Wijk in Nieuwe Oogst. Als het op de ene plek misgaat moet vanuit een ander deel van de wereld worden bijgesprongen. Wie naar het bredere plaatje kijkt kan niet anders dan constateren dat Nederland niet moet inzetten op minder, maar juist op meer productie. Daarmee neemt Nederland zijn verantwoordelijkheid als innovatieve agrarische natie.