Column: Zonder bijtende sancties lukt een dialoog met Rusland niet

Laat de volgende uitspraken even op u inwerken. Bondskanselier Scholz (SPD) zei deze week bij de Navo dat het ‘kristalhelder’ is dat Rusland ‘een hoge prijs’ moet betalen voor een interventie in Oekraïne. Ongeveer tegelijkertijd stelde de Duitse minister van buitenlandse zaken Baerbock (Groenen) in Kiev dat Duitsland er alles aan zou doen ‘om de Oekraïense veiligheid te garanderen’. Al eerder had ze Rusland met ‘gigantische gevolgen’ van een interventie gedreigd. Het klinkt allemaal erg logisch en vastberaden, maar de vraag is: hoe ga je Rusland die hoge prijs laten betalen?

Read more
SVDC Masterclass met Rob de Wijk: Crisisbeheersing in het onderwijs

Crisisbeheersing in het onderwijs krijgt steeds meer aandacht. Er zijn talloze voorbeelden van incidenten binnen onderwijsinstellingen. Voorbeelden zijn schiet- en steekincidenten, pestgedrag, cybercrime, zelfdoding, integriteitskwesties en zedendelicten, radicalisering, ongevallen met gevaarlijke stoffen en dergelijke.

Biden verwacht inval van Rusland in Oekraïne: sancties zullen er komen

President van Amerika Joe Biden, verwacht dat Rusland Oekraïne zal binnenvallen. Als zijn ambtgenoot Vladimir Poetin dit laat gebeuren, belooft Biden dat hierna de nodige sancties worden opgelegd. Dit laat Biden woensdag weten tijdens de persconferentie aan de vooravond van zijn eerste jubileum in het Witte Huis.