Column Trouw Rob de Wijk
Column: Europa in een spagaat tussen vergroenen en potentaten als Xi

Hoe leg je uit dat je de aarde moet slopen om het klimaat te redden, vraagt Rob de Wijk zich af in zijn column voor Trouw. Om onafhankelijker te worden van landen als China en Rusland op het gebied van grondstoffen, moeten we in Europa de – extreem vervuilende – winning van zeldzame aardmetalen zelf gaan doen. Maar als de stikstofproblematiek en het plaatsen van zonneparken en windmolens iets duidelijk maken, dan is het wel dat mondige burgers niet zonder meer met groene plannen meegaan, en het valt niet te verwachten dat de mensen staan te juichen bij mijnbouw in hun achtertuin.

Read more
Minister van Defensie Kajsa Ollongren bezoekt HCSS

Op woensdag 22 maart bracht de Minister van Defensie Kajsa Ollongren een bezoek aan het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS), waar zij diverse briefings bijwoonde van onze strategisch analisten over HCSS onderzoek en analyse. Ze werd welkom geheten door HCSS-oprichter Rob de Wijk, gevolgd door een korte introductie met directeur politieke zaken Han ten Broeke en onderzoeksdirecteur Tim Sweijs.

Dutch Minister of Defence Kajsa Ollongren visits HCSS

On March 22, the Minister of Defence for the Netherlands Kajsa Ollongren visited the Hague Centre for Strategic Studies (HCSS), where she attended several briefings from our strategic analysts on HCSS research programmes.