Rewatch EUSEW panel | Irina Patrahau on supply chains for critical minerals

On June 13th, HCSS strategic analyst Irina Patrahau participated in a panel during the European Sustainable Energy Week in Brussels, where she spoke on the importance of critical minerals for the clean energy transition. In her contribution, she focused on geopolitical issues and the challenges that industry faces to secure complex and opaque supply chains.

Read more
Column Rob de Wijk: De fut is eruit bij Europa

Wat de verklaring voor de winst van radicaal-rechts bij de Europese verkiezingen ook is, zeker is dat het noodzakelijke aanpassingsvermogen aan de nieuwe tijd stagneert, schrijft Rob de Wijk in zijn column voor Trouw. Radicaal-rechts wil immers alles bij het oude houden en maakt van ons continent de geopolitieke verliezer. De EU als geopolitieke speler had de inzet van de Europese verkiezingen moeten worden. Maar in aanloop naar de verkiezingen hebben politici u en mij niet de vraag gesteld wat Europa moet zijn: speler of speelbal.

EenVandaag | Ron Stoop: hogere importtarieven op Chinese auto’s kan positief uitpakken voor EU

De EU is van plan om vanaf 4 juli een hogere importheffing te heffen op elektrische auto's uit China, nu na onderzoek is gebleken dat er sprake is van een ongelijk speelveld door illegale staatssteun van de Chinese overheid. HCSS strategisch analist geo-economie Ron Stoop zegt bij EenVandaag dat de hogere tarieven positieve effecten kunnen hebben voor Europa, maar er zijn ook een aantal risico's.