HCSS in the media
News

Z-Talk met Paul Verhagen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen

January 24th 2020 - 19:00

HCSS Data Scientist Paul Verhagen was te gast bij Z-Talk op Kanaal Z, om daar te praten over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die dit jaar niet uit het nieuws weg te slaan zullen zijn. Hoe verloopt de horse race naar de benoeming van een nieuwe president? Welke rol spelen de partijen in het politieke stelsel en hoe verhoudt het Congres zich tot de president?

Verhagen is co-auteur van het boek “Het Amerikaanse presidentschap”. Het boek werpt ondermeer een licht op de oorspronkelijk intenties van de Founding Fathers bij de oprichting van de Amerikaanse staat. De burger mocht inspraak krijgen maar ook niet te veel. En dat is niet echt veranderd, volgens de Z-Talk gast Paul Verhagen.

Bekijk de uitzending hier terug.

Paul Verhagen is a data scientist at HCSS, and holds a Master’s degree in Environment and Resource Management from the Vrije Universiteit Amsterdam. He obtained his Bachelor’s degree at Amsterdam University College majoring in theoretical physics and philosophy. Paul has attended exchange programs in Beijing, Hong Kong and Shanghai. Prior to joining HCSS, Paul interned at the Dutch Ministry of Foreign Affairs where he worked on global cyber capacity.