HCSS in the media

Paul Verhagen legt uit: Een app om corona op te sporen, hoe zit dat?

April 8th 2020 - 21:34

Het kabinet wil apps gaan gebruiken om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Soortgelijke corona-apps zijn al ontwikkeld en ingezet in Azië. Maar hoe werken ze precies? Bij o.a. EenVandaag besprak HCSS data-wetenschapper Paul Verhagen het gebruik van data in de strijd tegen corona.

Verhagen is een van de auteurs van de recente HCSS studie “Pandemic Mitigation in the Digital Age”, waarin het gebruik van big data in de strijd tegen corona is onderzocht.

Bij BNR Nieuwsradio vertelde Verhagen al dat er wel degelijk manieren zijn om data te gebruiken binnen onze bestaande privacy richtlijnen, iets dat hij daarvoor in de HCSS/BNR podcast De Strateeg ook heeft uitgelegd.

Veel media wilden vervolgens weten: Zijn apps een goed idee in de strijd tegen het coronavirus? Of zitten er op het gebied van privacy en veiligheid haken en ogen aan? EenVandaag vroeg hem: wat kunnen we verwachten van de Nederlandse variant van de corona app?

Ook in radioprogramma Dit is de Dag was Verhagen te gast.

Paul Verhagen is a data scientist at HCSS, and holds a Master’s degree in Environment and Resource Management from the Vrije Universiteit Amsterdam. He obtained his Bachelor’s degree at Amsterdam University College majoring in theoretical physics and philosophy. Paul has attended exchange programs in Beijing, Hong Kong and Shanghai. Prior to joining HCSS, Paul interned at the Dutch Ministry of Foreign Affairs where he worked on global cyber capacity.