HCSS in the media

Paul Verhagen bij EenVandaag en BNR Nieuwsradio over Amerikaanse verkiezingen

August 19th 2020 - 16:20

De Amerikaanse verkiezingen komen steeds dichterbij. Amerika-expert Paul Verhagen spreekt met EenVandaag en BNR Nieuwsradio over de uitspraken van Michelle Obama en de discussie omtrent de US Postal Service.

Verhagen in EenVandaag: Obama’s trekken lijn in het zand

“Ze zijn heel voorzichtig geweest in echt overt kritiek geven aan Trump, meestal noemen ze hem niet bij naam. Ze deed het ook maar een keer in de speech zelf. Het wordt steeds duidelijker dat ze een lijn in het zand trekken, van: ‘dit kan niet en we gaan ook opnoemen dat dit niet kan’”, zo vertelt Verhagen.

Maar hoe komt het dat Michelle Obama zich nu zo uitspreekt? “Ze is bewust niet politiek en is daarmee een soort van influencer. Op dezelfde manier dat Beyonce bijvoorbeeld jonge mensen kan aanzetten om te stemmen, Taylor Swift doet dat ook, kan zij [Michelle Obama] dat doen op een manier die niet als een politieke strijd overkomt.”

Bekijk zelf het fragment van Paul Verhagen bij EenVandaag.

BNR Nieuwsradio over de US Postal Service

Eerder was Paul Verhagen ook te horen bij BNR Nieuwsradio De Finale. Hierin werd onder andere gesproken over de naderende Amerikaanse verkiezingen en de discussie omtrent de US Postal Service.

Luister de podcast op de website van BNR Nieuwsradio.

Paul Verhagen is a data scientist at HCSS, and holds a Master’s degree in Environment and Resource Management from the Vrije Universiteit Amsterdam. He obtained his Bachelor’s degree at Amsterdam University College majoring in theoretical physics and philosophy. Paul has attended exchange programs in Beijing, Hong Kong and Shanghai. Prior to joining HCSS, Paul interned at the Dutch Ministry of Foreign Affairs where he worked on global cyber capacity.