News

Wierd peilt de stemming: 'Waar zijn de leiders met visie?'

February 9th 2017 - 12:19

We leven in een tijd van radicale veranderingen, waarvan de urgentie Den Haag niet altijd bereikt. Zijn we wel klaar voor de toekomst?

Presentator Paul van Liempt (54) zet direct hoog in. ,,Dit is een historische bijeenkomst'', zegt hij bij de lancering van het platform 'Voor de Ommekeer'. De lichte zaal van de FreedomLab Campus, tegenover Artis in Amsterdam, is gevuld met een man of tachtig: jong en oud, meer mannen dan vrouwen. Van Liempt en medeorganisator Ad Verbrugge (50), filosoof en schrijver, hebben mensen met verschillende achtergronden uitgenodigd om te debatteren over de grote thema's van deze tijd. ,,Geheel vrij van geest'', benadrukt Verbrugge, jongensachtig als altijd. ,,We willen hier niet alleen morele opvattingen articuleren.''
 

Van Liempt is normaal gesproken een makkelijk pratende talkshowhost op radio en tv, en zo ziet deze zondagmiddag er ook uit. Vier gasten aan een tafel, lampen erop, kleine camera aan en vragen maar.

Onder anderen Rob de Wijk, de geopolitieke denker, naast onderneemster Marlies Dekkers, de Tilburgse hoogleraar banking and finance (op de universiteiten gaat tegenwoordig alles in het Engels) Harald Benink en Eelco Dubbeling, directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Het artikel leest u in het AD

Rob de Wijk is the founder of The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) and Professor of International Relations and Security at the Institute of Security and Global Affairs at Leiden University. He studied Contemporary History and International Relations at Groningen University, and wrote his PhD dissertation on NATO’s ‘Flexibility in Response’ strategy at the Political Science Department of Leiden University.