We hebben allemaal wel eens een gat in de grond gegraven, maar hoe ziet de ondergrond eruit op 3 kilometer diepte? We weten in Nederland ontzettend veel over de ondergrond en de energiebronnen die zich daar bevinden. Een deel van die kennis wordt haarfijn uitgelegd in de nieuwste podcast aflevering van de Young Energy Cast door Lucia van Geuns, strategisch adviseur en energie deskundige bij het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS).
Samen met YEO’s Simeon Molenaar, Business Developer bij Shell, en Twan Goense, Production Engineer van ONE-Dyas, gaat zij in gesprek over de Nederlandse ondergrond en de energietransitie, aan de hand van enkele stellingen:
- De Nederlandse ondergrond is uniek in de wereld;
- We moeten onze ondergrond met rust laten;
- We kunnen energie beter opslaan in batterijen dan in de ondergrond.
Luister aflevering 5 via Spotify:
In de Young Energy Cast, een reis door het Nederlandse energielandschap, gaan jonge experts uit de energiesector met elkaar in gesprek over het Nederlands energiesysteem. Van CO2-uitstoot tot zonnepanelen, en van waterstof tot gasproductie in de Noordzee; alles wordt besproken. Iedere aflevering spreekt een Young Energy Officer twee collega’s uit de energiewereld en aan de hand van stellingen bespreken zij het Nederlandse energiesysteem.
Young Energy Officers willen oplossingen vinden voor de energievraagstukken van nu. Zij weten, als jonge professionals die werkzaam zijn in de olie- en gasindustrie, wat het is om te werken aan een duurzame, betrouwbare, veilige en betaalbare energievoorziening van Nederland.
Young Energy Officers werken bij één van de leden van Element NL, de vereniging voor energie van Nederlandse bodem.