HCSS in the media

Han ten Broeke bij Goedemorgen Nederland: Dramatisch dat Boris Johnson nu zelf met corona kampt

April 7th 2020 - 10:00
Han ten Broeke Boris Johnson WNL

De Britse premier Boris Johnson is overgeplaatst naar de intensivecareafdeling van het ziekenhuis waar hij was opgenomen wegens een besmetting met het coronavirus. Volgens directeur Politieke Zaken van de politieke denktank HCSS Han ten Broeke lagen de onderhandelingen over de Brexit sowieso al op hun rug, zegt hij in WNL's Goedemorgen Nederland. “Het is afschuwelijk dat dit gebeurt. Landen hadden al iets anders aan hun hoofd dan de Brexit. Maar dat Boris Johnson er nu zelf mee kampt, is dramatisch.”

President Donald Trump zei tijdens een persconferentie dat hij bedroefd is over de verslechtering van de toestand van de Britse premier, en zei dat alle Amerikanen bidden voor zijn herstel.

Han ten Broeke stelt het mooi is dat Trump zijn steun aanbiedt, maar benadrukt in Goedemorgen Nederland dat de Amerikanen zelf ook een enorm probleem hebben. “Tijdens een persconferentie heeft hij een uur opgeschept over hoe goed de beademingsapparaten wel niet zijn, maar tegelijkertijd zegt hij ook dat niet de overheid maar de federale staten hierover gaan. Maar in New York zijn al vierduizend mensen overleden, dat is bijna duizend meer dan bij 9/11 dus de Amerikanen hebben zelf ook een groot probleem.”

Ondertussen heeft Air France-KLM vanwege de coronacrisis snel staatssteun van de Franse en Nederlandse regeringen nodig om de vloot in de lucht te kunnen houden, zei Air France-baas Anne Rigail tegen de Franse krant Le Figaro. Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet ziet nu de mogelijkheid om KLM te nationaliseren.

Heel erg onverstandig”, zegt Ten Broeke in Goedemorgen Nederland. “Overname betekent dat de Nederlandse overheid de baas van KLM wordt. Ik vind het opvallend dat een Nederlandse politicus de Fransen inhaalt als het gaat om nationalisering. Dat is niet iets waar wij snel toe overgaan, en waarvan ik betwijfel of dat voor KLM nu noodzakelijk is.”

Bekijk de hele uitzending van WNL hier terug.

Han ten Broeke is Director of Political Affairs for HCSS. A staunch advocate of public ideals, he served four terms as a member of the Dutch House of Representatives for the leading conservative liberal VVD political party. He held post as the senior member of the Standing Committee on Foreign Affairs and acted as Chair of the Armed Services Committee. Furthermore, he led the Dutch delegation to the NATO Parliamentary Assembly. Prior to which, he was the VVD’s ranking member on Defence and EU affairs. Han ten Broeke believes in the power of ever-present potential as an indispensible instrument towards a better, more sustainable future. Clear, unambiguous use of language in both his native Dutch and fluent English has furnished him with persuasive, emotive deliveries before both the media and audiences of varying cultures, and from all walks of life. Ten Broeke holds a Master’s degree in Political Science and International Relations from Leiden University, the Netherlands. He is also Chairman of the Board of BOVAG.