HCSS in the media

Haagsch College: China, corona en de wereld

June 17th 2020 - 09:00
Haagsch College China Rob de Wijk

Hoe maakt China van de pandemie gebruik om zijn positie te versterken? En hoe moeten de VS en Europa daarop reageren? In het videocollege “China, corona en de wereld” legt hoogleraar Internationale Betrekkingen Rob de Wijk met pakkende voorbeelden uit hoe corona het gevecht om de wereldmacht nog harder maakt. 

Na de handelsoorlog en strijd om 5G leidt het “Chinese virus” voor nog meer spanningen tussen China, de VS en Europa. De invloed op de WHO en medische hulp aan landen toont de toegenomen macht van China in een veranderende wereld. 

In dit live online Haagsch College met moderator Thomas van Zijl vanuit Nieuwspoort leer je alles over de invloed van corona op de wereldorde en hoe het Westen daarop moet regeren.

Als u een kaartje koopt kunt u het zowel live online bij wonen op 6 juli als vanaf 7 juli als video bekijken op elk gewenst moment. 

Meer informatie en tickets: https://www.haagschcollege.nl/college/chinacorona

Rob de Wijk is the founder of The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) and Professor of International Relations and Security at the Institute of Security and Global Affairs at Leiden University. He studied Contemporary History and International Relations at Groningen University, and wrote his PhD dissertation on NATO’s ‘Flexibility in Response’ strategy at the Political Science Department of Leiden University.