Report

Folder Aardobservatie, Voedsel, Klimaat en Biodiversiteit

December 8th 2017 - 12:41

In de wereld van vandaag is de beschikbaarheid van data en informatie enorm toegenomen. Aardobservatie (AO) is één van de methodes om data te verzamelen en tot informatie te verwerken. Niettemin is Ao vaak nog omgeven door onbekendheid, zeker bij het grote publiek. En dat terwijl op velerlei vlakken AO toepassingn al gebruikt worden, of het nu gaat om de vitale infrastructuur, voor het meten van klimaatverandering, of voor waterbeheer. Op veiligheidsgebied kan de beschikbaarheid van informatie een groot verschil maken ter assistentie van politiediensten, in het kader van militaire operaties of of bijvoorbeeld smokkelactiviteiten te traceren.

Deze folder is de tweede in een driedelige serie die op een toegankelijke wijze zowel het belang als de toepassingen van aardobservatie in kaart brengt. Aan de hand van praktijkvoorbeelden word geïllustreerd hoe AO toegevoegde waarde levert met betrekking tot voedselzekerheid, klimaatverandering, natuurrampen en de biodiversiteit.Tot slot is er ook een lijst met websites en rapporten bijgevoegd voor verdere informatie.

Frank Bekkers is Director of the Security Program. He studied Applied Mathematics at the University of Amsterdam and spent most of his career at the Netherlands Organisation for Applied Scientific Research (TNO), specializing in the area of Defence, Safety & Security. At TNO, he held a range of positions, including program manager, senior research scientist, group manager and account director. From 1996-1997, he worked as program manager for Call Media and Intelligent Networks for the telecom company KPN. His current position at HCSS combines shaping HCSS’s portfolio concerning defense and security-related projects with hands-on participation in a number of key projects.