Events
HCSS in the media

Kennisbijeenkomst Governance met Rob de Wijk: Hoe een nieuwe wereldorde de bestuurskamer binnendringt

November 19th 2019 - 10:00
Kennisbijeenkomst Governance met Rob de Wijk

Op 4 december 2019 vindt de Kennisbijeenkomst Governance met prof. dr. Rob de Wijk en prof. drs. Philip Wagner plaats bij de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam. 

China heeft 1,4 miljard inwoners en groeit, in alle opzichten. De Chinese overheid heeft een heldere visie op de toekomst en een strategie die enkele decennia omvat. Die strategie is gericht op het worden van een supermacht. Dit is één van de factoren die maakt dat er nu sprake is van een veranderende wereldorde. Hoe deze wereldorde eruit gaat zien staat niet vast. Wel weten we dat er veel afhankelijkheden in het mondiale stelsel zijn en dat er consequenties zullen zijn voor de onderlinge governance en het handelen van bestuurders en toezichthouders.

Dit is het onderwerp voor de komende Kennisbijeenkomst Governance van de Wagner Graduate School. Een mogelijkheid om verrast te worden met nieuwe kennis, van gedachten te wisselen met vooraanstaande sprekers en te sparren met de rest van toezichthoudend Nederland.

Tijdens de kennisbijeenkomst zet prof. dr. Rob de Wijk zijn visie op de veranderende wereldorde uiteen. Prof. drs. Philip Wagner geeft een reflectie op de consequenties van deze veranderingen voor governance binnen en tussen organisaties en voor het functioneren en handelen van Nederlandse bestuurders en toezichthouders op het wereldtoneel.

Twee keer per jaar komen alumni van de Governance programma’s bij elkaar tijdens de Kennisbijeenkomst. Nadrukkelijk zijn ook andere geïnteresseerden in dit onderwerp welkom op deze Kennisbijeenkomst.

Aanmelden kan via de website: https://www.wagner.nl/graduate-school/kennisbijeenkomst-governance/

Rob de Wijk is the founder of The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) and Professor of International Relations and Security at the Institute of Security and Global Affairs at Leiden University. He studied Contemporary History and International Relations at Groningen University, and wrote his PhD dissertation on NATO’s ‘Flexibility in Response’ strategy at the Political Science Department of Leiden University.