HCSS in the media

Saoedi-Arabië in de wacht, Hoekstra op hoede

October 17th 2018 - 15:37

De verdwijning van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi na een bezoek aan het Saoedische consulaat in Istanbul houdt de internationale gemoederen sterk bezig. Verschillende landen zijn bezig om hun banden met Saoedi-Arabië te heroverwegen, en menig hooggeplaatste persoon heeft een uitnodiging om het ‘Future Investment Initiative’ in Riyadh (‘Davos in de woestijn’) bij te wonen terzijde geschoven.

Ook de Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra was van zins om naar de golfstaat af te reizen. Welke belangen heeft Nederland eigenlijk in Saoedi-Arabië, en kunnen wij het ons veroorloven om niet op te komen dagen? De Telegraaf sprak hierover met Willem Oosterveld, Midden-Oosten analist bij HCSS. Het artikel is hier terug te lezen.

Photo via Wikimedia Commons
Dr. Willem Theo Oosterveld is a non-resident senior fellow at HCSS. His areas of expertise include the politics of the Middle East, conflict analysis and peacebuilding, as well as law and development. He holds degrees in political science, international law, and history, having studied in Amsterdam, Leiden, Paris and New York, and was a visiting fellow at Harvard University. A former Fulbright scholar, he earned a PhD from the Graduate Institute of International and Development Studies in Geneva, Switzerland.