Nieuwsbundel: Lees hier alles over de situatie in Syrië

April 16th 2018 - 11:35

Peter Wijninga, defensie-expert bij HCSS sprak deze week met verschillende media over de situatie in Syrië, nadat Trump op Twitter met harde woorden aankondigde dat 'er raketten aankomen' en dat Rusland en het Assad-regime zich klaar moeten maken. Lees, beluister en bekijk hier alle nieuwsitems rondom de situatie.

  • Op 11 april was Peter Wijninga te gast bij RTL Late Night: Hij sprak bij Humberto Tan aan tafel met o.a. Michiel Vos vanuit New York over de nijpende situatie.
  • Op 11 april was Peter Wijninga te zien in het RTL Nieuws van 19.30 en praat over de acties die Amerika onderneemt. 
  • Op 10 april verscheen er een artikel van het RTL Nieuws, waarin Peter Wijninga in gaat op de opties die Trump heeft om de gifgas aanval van President Assad te vergelden.
  • Op 14 april gaf Peter Wijninga een interview aan het Reformatorisch Dagblad over de ellende die de situatie geeft voor het Syrische volk.
  • Op 14 april was Peter Wijninga te zien in Hart van Nederland. Hij geeft hierin een reactie op de aanvallen van de VS, Frankrijk en Groot Brittanie op Syrische doelen waar chemische wapens worden geproduceerd. 
  • Op 14 april verscheen een artikel in Metro Nieuws, waarin Peter Wijninga ingaat op de vergeldingsactie die heeft plaatsgevonden.
  • Op 15 april verscheen er in de Telegraaf een artikel waarin Peter Wijninga uitlegt wat de vermoedelijke kosten waren van de aanval en welke middelen er zijn gebruikt

 

As an air force officer he has an extensive operational background in air & missile defence, serving as battery control officer with Hawk and Patriot systems, commander of 119 Active Air Defence Squadron at Air Base Leeuwarden and commander of the Guided Missile Group at Air Base De Peel.