Podcast

De Strateeg: “Een Cyberramp: Beter voorkomen dan genezen”

May 10th 2020 - 09:12

De coronacrisis verandert ons leven ingrijpend en één van de gevolgen is dat héél veel nu ineens digitaal gaat. Dat zorgt ook voor risico’s, want cybercriminelen maken er maar al te graag gebruik van dat wij ons zo massaal online begeven. Maar die dreiging was er natuurlijk al, ook zonder coronavirus. Hoe moeten we ons daar in Nederland tegen wapenen?

Luister hier naar de nieuwe aflevering van De Strateeg: Een cyberramp: beter voorkomen dan genezen

Volgens experts moet er veel meer centrale coördinatie komen. Een deltaplan op cybergebied onder leiding van een Cybercommisaris, die de boel gaat aansturen. Voorstanders daarvan zijn Wim Kuijken, oud-topambtenaar en nu onder meer toezichthouder bij The Hague Security Delta, en Bibi van den Berg, hoogleraar Cybersecurity Governance aan de Universiteit Leiden en lid van de Cyber Security Raad. Zij zijn te gast bij Paul van Liempt in een nieuwe aflevering van De Strateeg om hierover te praten.

Ook komt Kees Verhoeven, Kamerlid voor D66, kort aan het woord. Hij stelde in 2017 ook een deltaplan cybersecurity voor, maar tot op heden kwam er niets van terecht. Waar loopt het spaak?

Te gast:

  • Wim Kuijken, oud-topambtenaar en nu toezichthouder bij The Hague Security Delta.
  • Bibi van den Berg, hoogleraar Cybersecurity Governance aan de Universiteit Leiden en lid van de Cyber Security Raad.
  • Kees Verhoeven, Kamerlid voor D66.

Over deze podcast:

Podcast De Strateeg verschijnt eens in de twee weken bij BNR, abonneer je via bnr.nl/destrateeg om geen enkele aflevering te missen, of luister via de BNR App, SpotifyApple Podcasts of je eigen podcastapp.

Host: Paul van Liempt | Redactie: Diederik de Groot