HCSS in the media

De internationale expansie van China: China in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden

July 10th 2020 - 10:54

In het Caribisch gebied maakt China momenteel een opmars. In een bijdrage voor Atlantisch Perspectief schetst Tycho de Feijter hoe beïnvloeding van de lokale bevolking een belangrijk onderdeel is van China’s strategie in de achtertuin van Amerika.  

Bij Curaçao, Bonaire en Sint Maarten denken de meeste mensen aan witte stranden, een azuurblauwe zee en een cocktail op een terras waar de ober je in het Nederlands aanspreekt. Slechts weinigen zullen aan China denken. Toch is het Aziatische land bezig met beïnvloeding van de lokale bevolking in het Caribisch gebied, ook in Caribisch Nederland.

Lees het hele artikel “De internationale expansie van China: China in het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden” door Tycho de Feijter.

Tycho de Feijter is a China-expert specialized in Chinese defence and the Chinese automotive sector. He studied law in Amsterdam and Beijing, graduating with a thesis on China’s accession to the WTO. After graduation, De Feijter moved to China and stayed for 15 years, extensively researching and traveling the country. He worked 11 years as a local expert for the Dutch Embassy in Beijing, first for the Economic & Commercial department, and then for the Defence Department.